30.5.2010

...muuttuu omaksi leikkimökiksi

Tänään meni melkein totaalisti remontin piikkiin. Silloin inspiroi paremmin osallistua, kun päästään pelkistä rakenteista, pintasilitykseen, siivoukseen ja sisustukseen pikkuhiljaa. Sähkötyöt on herkkua, vaikkei mitään vaativampaa osaakaan, mutta kattoo entisistä mallia ja vähän järkeilee. Joitakin uusia vetoja tuli ja valtuutettu mies saa sitte tarkastaa ennen käyttöönottoa.

Kyse on tällä kertaa työmaaparakista. Se on sellanen keskikappale, josta puuttu molemmat pitkät sivut. Pintaväri ei ollu mulle mieleen heti lähtökohtasesti, mutta asia ratkes sillä, että rakennettaviin seiniin tuli pinnaksi toiveen mukasta ja päädyt maalattiin samalla. Päätyikkunoiden pokat maalattiin ja kittaukset tarkastettiin, että kalterit edestä veks siksi aikaa. Sisälle tehtiin väliseinä ja siihen ovi sekä ulko-ovi koko mökkeröön. Molemmat huoneet maalattiin ja onneksi lopulta päädytkin, kun sisus oli ollu sinapinkeltanen.... Mä en tiedä rumempaa väriä. Jätettiin kattoon, kun kyse on kuitenkin vain työmaakäytöstä.

Ikkunat tuli pestyä ja lattia. Etuhuoneeseen tulee lähinnä työkaluja, että sinne vain peltihyllystöä ja naulakko. Kammarin puolella sen sijaan hoidetaan toimistoa, pupertamista ja ehkä joku jonkin satunnaisen yönkin siellä viettää, että vaatimukset sisustukselle olikin vähän toiset. Niinpä siellä on nyt mm. sohva. Aivan järkyttävä raato löytyi pajan vintintiltä ja jostain noiduin siihen puuttuvan selkänojan tilalle vanhoja sohvatyynyjä kolme kappaletta eri kokoa. Hökötys tulee varmaan verhota jollakin kalustepeitolla, jottei koko totuus paista aina silmille. Pöydäksi sopivan pieni keittiöpöytä ja koska kansilevy ei tyydyttänyt, ruuvattiin siistimpi vielä katteeksi. 'Keittiötasoksi' valittiin ikuvanha piironki, jonka aikanaan löysin maalle muuttaessani tuhannen palasina ladon lattialta ja 'entisöin'. Kittasin paljon ja maalasin surutta päälle. Tädin mies teki siihen yhden ylälaatikon kokonaan uuden, mutta etulevy on alkuperäinen. Vielä vetimet pilasin nykyaikaisilla. Että ei ole mikään säästettävä entisöintikalleus. Siinä on sopivat pienet lusikkalaatikot ylhäällä ja paljon isompaa laatikkotilaa muutenkin. Yläkaapit löytyy ladolta yhdestä puretusta keittiökalustesarjasta. Pari retrotuolia ja siinä se. Tilaa pitää jäädä vielä jääkaapille ja ennen talvea asennettavalle piipulliselle lämmityslaitteelle. Alkaa olla valmista.

Pyykkäykset, kauppareissut ja voikukkien kuritukset meni kaiken ohella ja lopulta päästiin 'mökille' saunaan. Kultakutri tietysti ajoi nurmikon saunalta, kun eilen pääsi vauhtiin =). Kaalikuurin loppumisen kunniaksi rapsautin tölkin auki, mutta grilliherkut jätin vielä koskematta. Vainko oli hienoa makoilla lauteilla jalat katossa ja antaa ilta-auringon paistaa suoraan tajuntaan ikkunasta! Koko saunominen oli yhtä naljailua ja vitsin vääntöä. Ennen saunalle lähtöä sain neuvoa, että tuo vaan syötävät, siellä on kaikkea muuta. Varmuuden vuoksi otin kuitenkin yhden pyyhkeen siltä varalta, ettei olisi yhtään - kuten sitten olikin asian laita. Auenneesta seinien välisestä raosta oli tullut aika tavalla siitepölyä pirtinpenkeille ja vanhoista pyyhkeistä halkaistuja lattiarättejä onneksi löytyi, että sain vähän pyyhittyä pahimpia. Pitkän saunottelun ja välisyömisten ja vilvotteluitten päätteeksi selvisin ensin valmiiksi. Hetken kuivattuani sain taas älähtää, kun olin karskimman tuolilta sitassu pyyhkeekseni sen siitepölyrätin. Mitä tällanen batman näkee ilman laseja. Ensin huudeltiin uuteen huuhteluun, mutta sitten kuulu vaan, että se oli sulle just passeli pintakäsittely. Pikkuvikoja. Ei se kaivovesikään ihan kukkasille vielä tuoksunu putsauksen jäljiltä, vaikka pumppukin laitettiin atomeiksi ja pestiin kunnolla aamusta. Kaivo olis varmaan tarvinnu pari kertaa pumpata kokonaan tyhjäksi tässä välillä.    

2 kommenttia:

  1. Sitä pintakäsittelyä on joka hemmetin paikoissa.
    Skootterikin oikein kuorrutettu keltasella kun ollut vähemmän ajossa.
    Eilen katoin ikkunasta miten männyistä lähti tuulen mukana oikein keltanen pilvi sitä pölyä.

    Onneks en oo pessy vielä ku yhen ikkunan =)

    Johan tommottisessa parakissa joku veneen alla tottunut asus ihan luksusti..
    Keskikappale ilman sivuja ei kyllä sanonut mulle mitään,
    onko mun käsityskyky jotensakkii vajjaa?

    VastaaPoista
  2. Ei oo käsityskyvyssä mitään vikaa. Alkaa tarttua arvotuksilla puhuminen, kun sitä on täällä ollu ilmassa. Työmaaparakkeja on isoilla työmailla kylki kylessä useita, jotta saadaan yks iso huusholli. Sit ku ne irrotetaan toisistaan ja myydään vex, niin molemmat pitkät sivut on muutamista auki. Tää oli semmone.

    Asuis parempaankin tottunu. Rakentamisen arki kopin varassa ei ole mulle tuttua, mutta voin kuvitella, miten täyteen se tulee oleen työkalua ja laitteita, että ei kai sitä jalan jakoa paljon jää asustella. Olen katellu vastaavaa paljon tilavemmissa oloissa =).

    VastaaPoista