3.5.2010

I can't get no....fish?

Tää vuorokausi on alkanu humoristisesti. Katottiin illalla pitkästä aikaa kotimainen leffa (Sooloilua) telkusta ja sitten ei saatu unta - ei sitten millään. Ei pitäisi tottumalta ylittää otuksen normaalia nukahtamisaikaa. Se kostautuu. Kieltämättä pisti naureskeleen, kun ei nyt ole mitenkään normaalia, että molemmat valvottais. Henkilökohtasesti leffan aikana (jota ei ikinä pitäs muuten kattoa mainoksineen) mua kosketti; persoonallisen vanhemman ihmisen sairaalakohtauksen tahdoton makaaminen, sisäpiirin vitsit mattokääröstä, kuumeen mittauksesta ja kylpyankoista sun muista vastaavista syntyvät perinteet ja tietysti anteeksianto sekä tyyli, millä konkreettisesti toimien tehtiin lopuksi ratkasut jäpättämättä turhia koetuista....siis ainakin jäi kuva, että ihmisten luonteilla ei ollut tarve jauhaa menneistä. Melko hyvä näin äkkiseltään. Elstelä on tottakai lyömätön naama! Ei silti selitä, miksi niin valvotti. Kuuntelin yhden aikaan 'tuonpuoleisen' kellonlyönnit ja anto vaan ykstoista =). Mietin sitäkin aikani, kun hörhöjen 11:11 on hyppiny silmille taas urakalla perjantaista lähtien.

Kohta painostaa, jos joku löytää mun blogin ja alkaa lukea, eikä ymmärrä mitään mun 'sisäpiirin' jutuista. En vaan kertakaikkiaan jaksa selittää uusiksi auki. Ritsat ja 'tuonenkellot' on kahlattava menneistä jutuista, jos alkaa häiritseen. Ei kai se ole mun päänsärky, kun kirjotan oikeestaan itelleni ja lähipiirilleni ja ne tietää asiat.

Joskus kolmen aikaan ehkä nukuttiin, mutta kaikista kukkumisista huolimatta ja siitäkin, että katoin kelloa tyytyväisenä viiden aikaan, ei tullu varmistettua herätystä. Niinpä herättiin klo 8, jolloin tytön piti olla koulussa. Siitä sitä vasta naurua riitti. Olen heränny iät ja ajat jo melkein kaikki vapaapäivätkin viimeistään kuudelta. Olihan poikkeavaa taustalla, että toisen piti hoitaa vienti ja sillä oli vasta iltahommia, mutta sittenkin. Kerkesin just avaan 'putiikin' ajoissa ja mennessä kuulu autossa vanhaa jumputusta: "C'est la vie, c'est la vie, it's just the way it goes...." Just ni. Tuli muutenkin jo yöllä mieleen, että hörhöporukan päivitystä vissiin tiedossa ja meneillään. Pientä toivoa tässä alkaa vähitellen ylläpitääkin, että tulis jo kunnon päivitys!!! Ainakin pysyi hyvä mieli koko päivän, eikä hommat kärsiny.

Eilen ennen saunaa tuli jotain juttua liiottelusta ja sain sen käsityksen, että mulla voi olla moiseen taipumuksia. Täh? Väitän kuulemma pian, että täytin kolme liiterillistä puilla. Säästyykin laiska lukemasta töitään =).

Olipa upee aurinkopäivä tänään. Vähän sitä riitti vielä räkäpäänkin kierrellä ja katella, miten päivän mittaan oli pihasorat levittyny. Taas tuli täytettyä puoli liiteriä puilla ;) ja kierrettiin ettimässä sisiliskoja. Perhosia pelastettiin monet kouralliset ulos ulkorakennusten ikkunoilta, käytiin koiran haudalla, kateltiin hullun kissan showta kuivassa vanhassa heinikossa (ihan järjetön) ja sain mahtavaa keittoa suoraan leikkimökin kesäkeittiöltä. Siitä puuttui kuulemma vain punainen väri, mutta tekovaiheet kuulin seikkaperäisesti raastamisten, siivilöintien ja koristelun suhteen. Vau! Nyt on meneillään Abbafilmin musiikki. Meillä on vielä ohjelmassa GoFish-korttipelejä parit.

Viikon verran olen pohtinu kaikkea tätä maalle muuttoa taas kerran ja sitä miten korjausrakentaminen melko pian lähti elämään omaa elämäänsä Talotohtoriaikeista huolimatta. Lapsen lelut ryöstäyty myös käpylehmistä ja puujunista. Ei sillä, että ite olis alotettu, mutta ei kielletty muita ja vähitellen oltiin itekin samassa veneessä. Myöhemmin totesin, että nyt eletään nykyaikaa; antaa osin mennä sen mukaan. Lopulta huomasin, että halusin sopivassa määrin mukavuutta (sisävessa oli kieltämättä ihan kiva =) ). Materiaa on ja olosuhteita, mutta luultavasti olen vieläkin milloin vaan valmis niistä luopumaan. Meillä on aika mökkimäiset olosuhteet loppupelissä, ettei mitään hätää. Nämä on vaan tän elämän käyttövälineitä. En osaa ajatella, että tää on vaan mua varten, mutta näin nyt mennään. Itsehän unelmoin ja kaikki vaan tulee. 

Isommat kokonaisuudet nyt syrjään. Täyttelin tossa vissiin Jordanin 30-vuotta vanhaa (se liiottelu) täyttökoteloa hammastikkuja ja mietin lopulta, että miks noi vanhat on 'peppueellä' eli kanta ylöspäin. Eikö coctailtikutkin tule piikki edellä. Lopulta tajusin vilkasta pakkauksen muotoilua ja kyllähän se kaventuu alaspäin. Kääntelin siinä sitten täyttämiäni tikkuja ja pikkuhiljaa hiipi realismikirjojen muijien jupinat takaraivoon. Siellä oli alunpitäen kaks tikkua ristissä ja miehelle ei ehkä tulis edes pieneen mieleen miettiä mitään täyttöä tai ylipäätään, että mistä ne tikut sinne ilmestyy. Voin olla täysin väärässäkin, kun mulla on yleenä kamalan piilossa kaikki; "Missäs sulla oli ne....?" No, ei. Mä en kyllä voi valittaa ja olen hirmu hankkimaan salaa ja pitämään taustalla huolta niin paljosta turhasta. Siinä sitten nypin takahampaat ja takamuksen lihakset kireellä tikkuja toistepäin ja täytin loppuun asti säntillisesti =). Mitäs läksin? Toinen olis fiksuuttaan takuulla laittanu ne alunpitäen oikein, niin ku mäkin olen tehny kaikki menneet 30 vuotta (edelleen ehkä vähä yläkanttiin). En ainakaan koskaan aikasemmin muista käännelleeni tikkuja.

Mitähän muuta yhtä fiksua ja ylevää keksis laittaa? Ehkä tää riittää yhelle päivää. Eikö?

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa melkein yhtä kornille kuin meikäläisen uni, jossa yks tuttu isäntä silitti vaaleita ohuella mustalla viivalla ruudutettuja SILIKONIhousujaan minun maatessa patjalla vierellä =) ja hypistellessäni ihmeissäni sitä materiaalia. Olin herännyt unessa epätavallisen aikaisin! puoli seitsemältä ja mietin että vieläkö nukkus vai lähtiskö jo liikkeelle. Lähdin sitten liikkeelle siitä.

    11:11
    hah,
    Uranuksen luku,
    se opponoi ny sun kuutas............siinä sulle hörhöterkkuja hörhöltä..

    VastaaPoista
  2. Vedit sittenki pidemmän hammastikun - silikonihousut =)

    Ai Uranusko se onki mun kaveri. No onhan se!

    VastaaPoista
  3. Kai sä huomasit, etten puuttunu patjaan =)

    VastaaPoista
  4. joo,
    ja piti sitten kuitenkin päästä sanomaan =))

    VastaaPoista