14.2.2010

A forensic anthropologist

Taitaa viimeinkin jonku sortin flunssa saada otteen. Onhan tässä toista räkivää katottu jo viikon verran. Päätin aamusta, että otan täydellisen lepopäivän. En tosin voinut olla, kun näin kaverikyläilystä jääneen peittomajan ja koko sen maailman, mitä barbit linnoineen siellä sisällä oli huiskinu fikkarin valossa. Prinsessamekot pääty myös lopulta henkareihinsa, cd:t koteloihinsa, vauvanukkejen astiat sapuskoineen paikoilleen ja kauppaleikin ostokset kärryyn ja tiskin koreihin sekä lopulta viimeistelin koko huoneen, kun olin niin pitkälle jo päässyt. Itse taiteilija oli viihtymässä laskiaistapahtumassa.

Siellä menikin niin kauan, että sain luettua ääneen vajaan sata sivua Kathy Reichsin kirjaa Crave Secrets. En pidä kovin ihmeellisenä kirjoitusasultaan, mutta onhan helppoa luettavaa. Asetelma ja tunnelmakuviot hyvinkin keskinkertaisesti kerrottuja. Ehkä tästä jonkun palan yleistietoutta saa ja ääneen luku on parasta. Kokeilin aamulla varmaan vuosiin lukea ruotsia ääneen Lapsen maailma -lehdestä ja meni artikkelin loppupuolelle ennen kuin sanat alkoi löytyä 'luonnostaan' vähän sujuvammin. En ole tarvinnut kieltä ties koska viimeksi, enkä ole sattumaltakaan kuunnellut mitään ruotsiksi aikoihin. Lehdessä oli muuten lämmittävä artikkeli kirjailija Jari Järvelästä. Mulle mieleinen persoonallisuus ainakin haastattelun perusteella, ettei halua mennä massan mukana ja terveet arvot on kunniassa. Arvostan opettajan koulutusta ihmisellä, joka on noin tervejärkinen. Ehkä hän vielä palaa vanhemmiten lasten kehityksen hyödyksi siihen ammattiin. En ole lukenut kirjojaan.

Toiset on tehneet latuja ja hiihtäneetkin, mutta minä nielen nyt osani ja pysyn hiljaksiin varmuuden vuoksi. Menen vielä lukeen ja ystävänpäivää ny kaikille, joille en ole toivottanu eli suurimmalle osalle, kun ei kuulu repertuaariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti