23.12.2009

köpö köpö

Tähtösiä syntyi sitten useampiakin ja ripottelin niitä maailmalle sopivissa kohdin. Alkuperäisistä säästin parit ihan vaan originellin otteen vuoksi. Traditio voi jatkua, jos siltä tuntuu tulevina vuosina. Ainakin käyttötarkoituksia tuli keksittyä lukemattomia.

Jotain kummallista huonoa oloa ollut väsyn ja ruokahaluttomuuden merkeissä. Olen aina tosi vaatimaton diagnoosieni suhteen, joten kyse on mahdollisesta kuolemasta lähimmän puolen vuoden sisään tai jotain vastaavaa. Jätin kahvin ja viimeisetkin pahejuomat katkolle tyystin. Olo on tietysti tullut entistä karmeemmaksi vierotusoireiden muodossa, mutta katellaan nyt rauhassa, kun aikaa on.

Tänä aamuna piti lähteä ajoissa kuten eilenkin, että herätys samoihin aikoihin 6 pintaan. Kävin kurkkimassa ikkunoista ja totesin, että lunta tulee myrskytyyliin kattoa humautellen vaakasuoraan aika lujaa ja illalla puhtaaksi aurattu piha on kantenaan lunta. Päätä särkee ja muutenkin pahoinvointi, jos mahdollista, vieläkin ilkeempänä kuin aikasemmin kimpussa. Kömmin takasin vällyihin ja totesin, että myöhemmin. Heräsin edelleen huonovointisena puol ysi. Joopa joo. Nyt ei ole työmenoja, mutta laitoin kuitenkin tekstaria, että tuli aamusen kokemuksen myötä uudelleenkalibrointi. Paikallinen aura hoiti varsinaisen tien auki ja kotiauraaja pihan. Sadekin laantui ja teen juonti helpotti sen verran, että mökki ojennukseen ja menoks.

Rannikon tuntumassa alkoi jo hirvittää, että tuleeko musta joulu heille, kun vettä sato ja tiet jo uhkaavasti mustui. Toivottavasti uusi lumipyry hoitaa idyllisen joulun. Muuten oli mukava käydä ja todeta, että kaikki idyllisen kauniisti ja hyvin. Luntahan oli tuntuvasti muuten, ettei aurat kerinneet kaikkia paikkoja oikein kuljettaviksi edes hoitaa, että kyllä sitä teiden oheen luulisi jäävän. Hankin asialliset talvikengät ritsojen tilalle, jei.

Kotona postikorttimaisemissa laatikoiden tekoa ja karjalanpaistilihat tuoksuu uunissa. Pienen ihmisen tekemäksi suuri lumiukko nousi pihaan seisoskelemaan. Kynttilöitä ja muutakin valoa pimeään - tunnelma on kohdillaan. Muutama kulkeminen ja muistaminen vielä, mutta lähestulkoon omassa rauhassa oloa alkaa olla. Mahtavaa.

Sain mielenkiintosen leikkikalun ja sitä nyt testailemaan. Muuten olo on jollain tavalla köpöttelyä. Lonkka, puolikuntonen olo ja pienissä erissä tehdyt hyökkäykset asiaan kuin asiaan. Köpöttelyä. Joulu tulee köpötellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti