1.12.2009

Pimee

Vähä pikkusen kyllästyttää jo pimee. Kävin tankkaan aurinkoa joku aika sitte, mutta nyt sen vaikutukset on ikävä kyllä enää muisto vaan. Vedän tummat hiusten tyvet valosammaksi loppuviikosta, polttelen kynttilöitä minkä kerkeen, kaikki valot on päällä kotona ja verhot tummien ikkunaruutujen edessä, kehittelen vähintäänkin aurinkoisia ideoita, mutta patterit vaan hyytyy. Jos hetken istuu tai makaa paikallaan, niin zip ja unikuvat pyörii jo (väläys; selittäiskö zippaus unikuvien järjettömyyttä).

Kävin saunassa ja äsken hävittämässä saunajuoman kuoret. Perheen paras päivänsäde oli virittäny jostain syystä puntarin kulkureitille. Tietysti lankesin ansaan ja tuumasin, että tyhjät kuoret kädessä, mutta lasti pydessä. Oih. Ei olis pitäny. Kummasti se kuntoilu kasvattaa lihasta =).

Tää on nyt kriittisintä joulukalenteriaikaa. Deadline on vähä niin ku just ohitettu. Miltäs nyt tuntuu? Onnistuko projekti odotusten mukaan? Olitko osannut valmistautua ajoissa ja jaksoitko pistää parastasi vai tyydyitkö kaupallisiin valmiisiin ratkasuihin? Vaaditko oman kalenterisi ja minkälainen sen pitää/pitäisi olla? Itse olen hämähäkki pahimmasta päästä. Joka jalka kutoo omaansa vielä kaiken lisäksi. Tällä kertaa livuin hetkeen verkossa, enkä ottanut mitään paineita. Meillä on ns. pussikalenteri pääroolissa (saalis kääritään tiukkaan pakettiin ja jätetään odottamaan), johon ei täyty kaikki kerralla, vaan illalla simahtamisen jälkeen tapahtuu ihme ja pussi täyttyy aamua varten. Se antaa paljon liikkumatilaa ja tontuilla näyttää olevan mielikuvitusta. Olen osannut liuottaa deadlinen olemattomiin. Muita kalentereita ei hankita, mutta niitä yleensä ilmaantuu. Tänään vieraat toi suklaasellaisen ja jossain lehdessä oli paperisellainen. Joten kaikkea on ja hämähäkki voi hykerrellä itsekseen oman kalenterinsa kanssa. Tällä kertaa se on TAAS mielikuvituskalenteri. Ekalle päivälle toteutui aivan toiveiden mukaan ja parit extrat lisäksi. Seuraavaksi onkin vuorossa joulukorttideadline! Kuinkas on sen kanssa?

2 kommenttia:

  1. Ite askartelin aikoinaan tytölle ja kummitenavillekin tulitikkuaskeista kalenterin ja täytin pikkutilpehöörillä tyyliin hakaneulaa ja tarroja. Yhtenä vuonna oli sitten pikkukarkkeja ja purkkaa. Ja tekelehän oli sitten seuravana jouluna täyttämistä vaille valmis.Nytkin on varastossa tyhjiä askeja jotakin joulua varten, ehkä sitten joskus lapsenlapselle.Oon kyllä muistaakseni ommellutkin jonkun taskujutun mutten vaan muista tarkalleen millasen..Itselleni hankin monena jouluna sellasen vanhanaikasen paperiluukuilla olevan. Tytärkin teki kerran mulle sellasen. Pitäskin kaivaa se esille jostain "ennen joulua" -laatikosta. Vaikka näin vähän deadlinen jälkeen. Mut nyt onkin kaikki mulla vähän deadlinen jälkeen.Efterdagen:))
    Joulukortit on tänä vuonna Uranusmaisen taiteellisia, valmiita taidekortteja. Taiteellisella silmällä niissä voi nähdä lumisen kuusen:) Perusteluna olkoon Uranuksen kolmio Auringolleni -teemajoulu.
    t.nikki

    VastaaPoista
  2. Meidän pussikalenteri on lahjaksi saatu kankalla oleva kangastilkkutyö, jossa ohuesta punaisesta huopakankaasta pussukat kultanyörein. Menin sitten eksymään jouluaiheisiin blogeihin Googlen kuvahaun kautta....ja korttipaineet olisi voinut nousta kattoon. Onneksi olin jo tehny päätöksen mennä tässäkin asiassa kynnyksettömästä kohdasta (suosin tilapäisesti esteettömiä ratkasuita). Kortit tulee olemaan omaa tuotantoa, mutta ei mitään kovin vaativaa ripellystä.

    Kynttilöitä sytytteleen. Pimeys ei hellitä.

    VastaaPoista