25.12.2009

Aikataulut hiiteen

Onhan hienoa, kun varsinainen jouluaatto on takana. Vaikka meillä ei ollut mitään suurimuotoisia järjestelyitä, niin aina on olevinaan niitä deadlineja. Joulutervehdyksen tuoja huudahtaa ja pomppaa ovelle, että kaks minuuttia joulurauhan julistukseen = deadline olla häiritsemästä toisten rauhaa. Siitä tuli meille kiire, että kävellen vietävät kortit on toimittamatta....aika myöhäseksi tosin menikin. Eihän meillä ollut mitään protokollaa olevinaan, mutta kuusen koristeluun oli jonkunlainen deadline, syömiseen, saunomiseen, lahjojen avaamiseen ja kuitenkin lopulta jopa nukkumaan menoon. Vasta tänään tuntuu, että nyt ei ole mitään väliä tekemisillä ja ajoilla. Nyt pelataan, syödään ja ollaan koneella täysin vapautuneesti. Ei mihinkään kiire, eikä mitään pakko suorittaa. Jes.

Mietin äsken yhden runsauskuvion, kun joitakin viikkoja sitten ihailin pehmeitä peittoja ja tarpeeksi paksuja tyynyjä ystävän luona yöpyessäni ja kysyinkin jälkeenpäin, että oliko ne untuvaa vai mitä. Eivät olleet untuvaa, mutta uusia kuitenkin. Jollain tasolla on täytynyt syntyä voimakas toivomus, että itsellä olisi yhtä hyvät, koska nyt jouluna saimme yllättäen kaikille samanlaiset. Täytyy sanoa, että olen nukkunut hyvin ja tyytyväisenä viime yöni.

En tiedä, olenko koskaan ostanut ensimmäistäkään peittoa tai tyynyä. Meillä on aina ollut paljon kangasmateriaalia jo lapsuuden kodissa ja sieltä on tullut vuosien varrella tasaisin välein täydennystä. Oikeastaan mulla on täällä 'kartanolla' tuskasen paljon petivaatteita jo ennen näitä uusia ja tilanne on mielenkiintoinen, kun saan tämänkertaisen pyykin pestyä. Nyt olisi viimeinkin aika osata myös kokonaan heittää pois. Ei millään kaikki voi olla enää kuranttia tavaraa. Vanhimmat voi olla jopa 40 vuotta vanhoja ja hirvittää, mitä niissä mahtaa olla täytteenä (jokunen pölypunkin luuranko). Olen tyynyistä tehnyt koristetyynyjä ja kierrättänyt kaikilla tavoilla, mutta nyt pitäisi jotain kertakaikkiaan heittää. Saako peitoista edes pesemällä allergisoivan moskan pois? Ei vissiin. En melkeen kehtaa sanoa, mutta mietin äsken, että jollain suutarikoneella sais pintaan tikatulla kestävämmällä (kalusteesta puretulla) kankaalla mahtavan autoremonttipeiton.....ei hitsi. Juuri vein epäonnistuneen neuleompeluksen kissojen pediksi ulkorakennukseen. Kai mä jonku täkin pilkon niille vielä vaihtoalustoiksi. Me on pidetty peittoja aina pussilakanoiden sisällä, että onko ne edes ihan piloille voinut mennä. Eihän ne kaikki ole kamalan vanhoja edes. Tässä sitä taas mennään. Ei auta kuin rukoilla järkeä päähän tälle operaatiolle.

Kahlailin eilen illalla jo vähän ja tänä aamuna lisää uusia blogeja. Alan selvästi heräillä väsymyksestä, kun innostuin kokeilemaan jollain näkemääni laskuria. Latasin uuden ohjelmankin koneelle, mutta en ole vielä perehtynyt. Lonkan tilanne on sellanen, ettei koneella istuminen välttämättä ole parasta. En tiedä onko se pysyny, mutta ei oikein hyvältä tunnu. Lisäksi on todellinen tarve ottaa nyt joka päivä annos ulkoilmaa. Taidankin lähteä saman tien tuonne valkoisuuteen. Käpylisäkkeen tankkaukseen. Karvakorvat pitää huudella mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti