28.12.2009

Iäkäs herättää menopelin

Loma jatkuu ja mä sain jäädä kotiin yhdeltä autoreissulta. Voi onnea ja on se onnea tyttärellekin; saa istua autossa edessä ja mennä tuttuun paikkaan navilla sekä säätää radiota ja kaikkea niin paljon kun paljolta puheeltaan kerkee. Mun selkä kiukuttelee ehkä eilisistä rehkimisistä ja maan alta nousseen näkönen olen vieläkin. Pohdin tossa ääneen, että miten mä menen tämmösellä yhtäkkiä 30 vuotta vanhentuneella naamalla töihin vielä. Toinen vaan kannustaa, että voit saada ikälisän. Kiitti!

Himottais kaivaa sen lumen alla seissy kuranen auto esiin, imuroida, pestä ja herättää eloon. Eilen jo kolasin sen ympärille traksa-aurauksista jääneet reunukset. Kuoleman kielissä oleva neitsyt haaveilee ja toteuttaa sitte tämmösiä. Happea ei voi mennä hakemaan ilman järkevää tekemistä. Paljo enempi huvittais nyhjätä kyllä sisällä, kun tekemistä olis vaikka miten. Mä meen ny kumminki.

*****

Tein semmosen raihnasen mummukan mobiilihuollon. Käynnistin, jotta klasit aukeis vähä helpommin, harjasin lumet (en sentä jäitä), imuroin täältä tonnepäin, enkä mä sitä mitään pessy, mutta siirsin vähä sivuun ja yhen ämpärillisen sohin pitkävartisella harjalla keitivedellä höystettyä kuumaa shamppoovettä ja pari puhdasta perään  (Sulomies, eiku Sulon tyhjentäjämies voi todistaa, kun sattu osuun paikalle =) ,että takuulla höyry nousi.... ja olipa muuten hyvä sauma, kun se bilikka oli vähä niinku sen roskiksen edessä maannu).

Sitte olinki (suihkun jälkeen tietysti) sen verran tyytyväinen itteeni, että tein kuivakakun ja tähtitorttuja. Tähän on nyt pakko tilittää, että kaupan pakastetaikina on karmeeta. Me tehtiin siitä kauheella vaivalla ennen joulua porukalla tortut, kaikilla oppimillamme malleilla, mutta niistä turpos rumia, koko talo haisi pahalle, eikä ne maistunu sen vertaa, että olis viittiny montaa syödä. Nyt tein ite taikinan ja 6x6 cm tähdet on sitten somia, vaikka niistä jäikin voitelu, kun munien tuojat viipyy. En olis paistanu vanhalla päälläni, mutta sain joku aika sitte leipomisen asiantuntijalta vinkkiä, ettei niitä tarvii voidella. Niinpä vaan paistoin, eikä niistä mitään rumiluksia tullu. Tässä eka pellillinen orpona isolla lautasella.



Ja maistuu muuten hyvältä (pistin kaikki muotopuolet tuulen suojaan tietty).


Olen ettiny netistä xml kääntäjää (ilmasta tietysti), mutta tän päiväset kokeilut menee mönkään. Voisin tuoda tänne tekstejäni muualta, mutta en raukka parka ymmärrä mitään mistään ja kokeilut menee miten sattuu. Haluisin tietysti tekstit aikajärjestykseen, eikä mulla ole mitään juur bloggerissa ennestään. Ehkä jotain keksin aikanaan ja saa neuvoa, jos on tietoa.

3 kommenttia:

  1. Ookkonää kokeillu sitä kaupan voitaikinaa?
    Minen koskaan osta sitä TORTTUtaikinaa vaan voista tehtyä.Rahkavoitaikinasta tulis varmaan hyviä torttuja:
    1 prk rahkaa
    250 g voita
    4 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    -sekoita ja anna tekeytyä kylmässä

    tai kermaviilitaikina:
    150 g voita
    5 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    1 prk kermaviiliä

    Taijankin tehä tuon kermaviilitaikinan. Se käy sienipiirraankin pohjaksi.

    Ja mikä hemmetin kuoleman kielissä oleva neitsyt??
    Pikkasen imuroit ja valelet ammeessa vaahtoa niskaas ja taas kulkee :))
    Sitten vaan oottelet sitä (sulo)miestä....:)
    joo
    kuu on kaksosissa.........this is humor
    -nikki-

    VastaaPoista
  2. Oli se kuulemma torttutaikinaa. Phyi.

    Toi rahkataikina mulla on vieläkin kokeilematta, vaikka olen nähnyt sitä tehtävän. Kiitti ohjeista. Sattuis oleen muuten kermaviiliäkin kaapissa....mitä jos...hukkais juustoja johki piiraseen.

    Sain ite tehtyjä näkkileipiä joululahjaksi ja niitten ohje on kans kysyttävä. Monena iltana ollaan nakerrettu palasia juustojen kanssa ja tänään meni viimeset riput. Katottiin ohjelmaa miehestä skotlannin rannikolla, kun asu vuoden ja söi välillä niukemmin. Ne maisemat tuli aina heti mieleen, kun näkkileivät otti esiin ja saattoi tuo ohjekin olla skottilaista, kun kävivät hakemassa juur sieltä vaikutteita joku aika sitten.

    Molen ollu tasasesti 'kuolemassa' millon mihinkin elämäni aikana ja aina menee puihin. Musta ei löydy mitään vikaa. Tää on tosiaanki mun ihan omaa huumoria, vaikka välillä melkeen masentaakin hetken. Sitte taas sisuunnun ja porskutan eteenpäin.

    VastaaPoista
  3. Minäkin satuin kattoon sitä skotlantilaista ohjelmaa syystä että josko..joo..
    ja muuten
    ne TORTTUtaikinat olivat tänään alessa 99 senttiä paketti.En ees alesta ottanut.Onkohan niissä valuvika ku nui halavalla?
    Transkendenssipunssiönssirasvaa-mitä lie.
    -nikki-

    VastaaPoista