8.7.2010

Nautiskelua helteestä huolimatta

Nyt ei paljon tarvi liikahtaa, että hiki tulee pintaan. Ei tarvi liikahtaa yhtään ja ihan sama, onko sisällä vai ulkona. Meiltä löytyy muutamia paikkoja, joihin heikkohermosempi olis jo paennu; niin ku maakellari tai pajan takahuone. Mä vaan nautiskelen. Nyt tekis mieli piirtää rajausviivaa silmäluomeen ja lakata pitkiä kynsiään, mutta ei ole materia kohdillaan.

Onneksi illan mittaan kuitenkin viilenee ja ilman saa jotenkin liikkumaan nerokkaalla tuuletustestauksella (tasan vaan painovoima ja oikeat ikkunat auki) niin, että yläkerrankin ilma muuttuu siedettävämmäksi. Eilenkin oli aivan erityisen hieno ilta, mutta en sitten itsekseni lähtenyt siitä nauttimaan. Meille on osunut sadetta aika vähän ja ukkosta tuskin lainkaan, joten kukkapenkkien kastelusta on tullut sitten jo rutiini iltatoimi.

Alan selvästi valmistautua ensi viikon alun muutamaan työpäivään, kun päivittäin teen jo vähän töitä kotoa. Ennakoin, ettei varsinaiset työpäivät mene kaiken epäoleellisen kanssa, vaan voin tehdä vain sen pakollisen, jonka takia sinne on mentävä. Innostuin lukemaan hakukoneoptimoinnista, vai mitä se nyt on, kun muutamaa juttua toivottiin kokeiltavaksi ja kokeillessa sitten tuli eteen kaikenlaista päivitettävää. Yllytyshullu talkoolainen. Sitä on meillä suvussa =). Sivuhuomautuksena voisin todeta, että en sielultani mielellään tekisi mitään myyntiin tai myynnin edistämiseen tähtäävää myyräntyötä. Varsinkaan heikosti valmistellun konseptin eteen. Uskon totuutta ja hyvyyttä sisältävän tuotteen tai asian myyvän itse itsensä. Se viedään käsistä ennen kuin sitä ehditään edes kunnolla tuoda yleisesti näytille.

Taidenäyttelyn avajaisissa tämän saman ilmiön totesi, kun hyvä meni kaupaksi jo ennen varsinaisia näyttelypäiviä. Itsekin tein elämäni toisen pienen tauluhankinnan edellisestä näyttelystä. Osin abstraktissa työssä oli tunteisiin vetoava väritys, pintamuoto ja tekniikka- sekä väriaineyhdistelmä. Väripilkku, jonka uskon piristävän ja ilahduttavan itseäni vielä vuosienkin jälkeen. Sen myötä olen kiinnittänyt huomiota tietyllä tavalla hehkuvien värien puutteeseen monessakin. Luonnossa ja varsinkin auringon valossa sellaista kokee kukkaloistossa, mutta sisätiloissa ei vastaavaa ole tämän uuden taulun lisäksi. Siinä on uskallusta hehkua. Kannustaa pyrkimään samaan. Liika on aina liikaa, mutta sopivana pilkkuna se on pikantti mauste.

Omatekoinen lattialämmityssysteemi on taas täydellinen näillä totaalisilla hellekeleillä, kun laattojen alla kiertää viileä vesi. Aivan samoin talon alkuperäinen hirsiosuus pysyy viileänä. Vielä kun muistaa availla ikkunoita aina vain varjon puolelta, niin luonnollinen paine vie kuuman ilman uunejen kautta ulos ja aina tulee viileää tilalle. Nämä on näitä vanhan mökkerön iloja ilman viilennyskoneita tai hienoja tuuletussysteemeitä.

Eilen oli mukava nähdä pitkän matkan takaa tulleita sukulaisia ja yksi nuori nainen taas kutkutti moottoripyörineen. En ymmärrä, mikä siinä laitteessa kiehtoo, vaikka olen melko varma, etten tässä iässä enää suoraan sanoen uskalla alottaa ajamista. Muutama vuosi sitten olin aivan valmiina, mutta yksi reissu toisen kyydissä riitti pitkäksi aikaa. En osannut olla rentona ja kallistukset vasemmalle oli melkein ylivoimasia. Päättelin, että se siitä sitten. Eilen taas kuitenkin kuolasin huolella toisen pyörän ympärillä. Ajaisin nyt edes tavallisella pyörällä ensin.... Perimmiltäni pidän kaikkea ylimääräistä materiaa turhana ja siihen harrastukseen sitä sitten piisaa. Jos on välimatkojen takia pakko pitää autoa, niin sillä pitäisi selvitä. Järjissäni säätelisin näin omaa olemistani, mutta kukin ratkaiskoon asiat omalla kohdallaan ja itsellenikin varaan sekoamisen vapauden. Samassa taloudessa sallin toiselle JOSSAIN MÄÄRIN vapaammat kädet =). Jos en olisi ollut säännöllisesti pahana, luulen, että meillä olisi nyt jo kaikki katon alustat täyteen eri tasoisia keräilykappaleita juuri kyseistä laatua.  

Hipsin nyt kasvihuoneelle hakemaan paprikaa, salaatinlehtiä, basilikaa ja persiljaa. Sitten kaffetta leipää. Paino ei ole vielä lähtenyt nousemaan, vaikka leipä tuli takaisin ruokavalioon. Näin kuumalla ei vaan tule nälkä ja muut syömiset aamun jälkeen jääkin melko vähiin. Aurinkoista päivää! 

1 kommentti:

  1. Kiitos toivotuksista: aurinkoa on saatu ja saadaan ylenmäärin! Huomenna sitten minullakin kastelu-urakkaa, kun pojan perhe lähti reissuun - ilman pihakasveja. Niitä hoivaamaan hommattiin mummu.

    VastaaPoista