8.7.2010

Joutavaa

Kokeilen muokata pari päivää sitten alotettua pätkää. Asettuuko ajallisesti oikeaan väliin vai läjähtääkö uusimmaksi. No mitä väliä - joutavaa sekin.

* * *

Ei ole niin yhtikäs mitään asiaa, mutta silti pitää näpyttää. Välillä on todella tyhjä olo. Olen mennyt paikasta toiseen verkkaisesti, tuonut ja vienyt jotain. Pestyjä mattoja kuivumasta aitan orrelle odottamaan käyttövuoroaan. Yhdestä matosta leikkasin pätkät päistä, kun joku oli nakertanu siihen reijät. Ei muuten, mutta oli melko uusi ja itse kudottu. Rauhottavaa oli solmia loimilankoja. Hukkapalatkin solmin talteen....en tiedä miksi. Puretut kudepätkätkin säästin pienillä kerillä....ei selitystä.

Tomaatit sai vähän kompostimultaa juurilleen, kun ovat olleet niin lapsipuolten asemassa koko kasvuaikansa. Ensin kylvettiin siemenet myöhään ja pidettiin liian viileitä öitä terassilla, että jäivät kitukasvuisiksi ja sitten lopulta uusimattomaan multaan kasvihuoneeseen. Siellä on toisinaan saanut jälleen olla optimaalista viileämmässä, kun ei ovea osata laittaa ajoissa kiinni illalla. Kovan onnen kasvatit sai nyt muka vähän lisäravinnetta.

Kukkapenkkejä oli pakko lopultakin kastella. Siirretyt kasvit oli monet jo aivan nääntyneen näköisiä. Onneksi on oma kaivo kastelua varten, mutta letkut ja liittämiset on aina niin monen mutkan takana, ettei moiseen tule ryhdyttyä kovin helposti. Viimeinen sadetusosalla varustettu kastelukannukin meni raksakäyttöön, että hampaatonta on välillä ihan perusasioiden hoitaminen.

Illat olis hienoja ja lomalla periaatteessa kaikki mahdollisuudet valvoa, mutta aikasen heräämisen takia tässä vaiheessa on jo silmät ristissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti