23.4.2010

Saunatontulle seuraa

Tekis mieli nostaa jalat pöydälle, kaataa leveen kristallilasin pohjalle viskitilkka ja sytyttää paksu sikari. Ihan kirjaimellisesti mulla oli tollanen järjetön fiilis töistä tultua autoa punamultamaalilla sudittuun liiteriin peruuttaessa. Ensinkään en ole mies tai mikään pohatta, eikä mitään puitteita moiselle mielikuvalle, mutta siltä tuntu ja lisäksi olo niin ku olis todella ansainnu palkita ittensä. Kyseistä litkua ei ole tuotuna, enkä juur muista kovasti nauttineeni sikarin mausta. Postilaatikosta kalastin vanhanaikasen paketin ja kuorin sieltä esiin Kreetalta hankituista turkooseista taiteillun korusetin siskon varmaa käsialaa kauniissa pussukassa.




Lisäksi iskemättömän teoksen Itäisen Välimeren kasviopasta. Siinä tuli uudestaan fiilis, että joo, mähän olen melkein sukua julkkikselle, kun olen tavannut kirjottajan =) ; ehkä sittenkin on aihetta sille drinksulle! Olihan siinä paketissa muutakin, mutta en yhtäkkiä tiedä, mitä puolta korostaisin tai kuvailisin. Siinä oli käsin askarreltu (No milläs sitte? Tarkotin ominkäsin) kortti päälliketarrasysteemillä, vai mikä lie nimeltään



ja tavan mukaan todella hauska lyhyt viesti, unohtamatta lapsuudesta tuttua, äitin-perua-olevaa puheenpartta, jota ei tulis kovin äkkiä mieleen käyttää nykypäivänä. Ellei sitten vanhemmiten….. Ai miten paljon vanhempana?!? No, ja kirjan välissä oli kaunis kirjanmerkki! Tähän kaikkeen liitty muutakin, mutta sen kertominen veis kaiken pohjan alotukselta. Säästän sen toiseen kertaa =).

Koitan viimeinkin perehtyä matkakuviin, että voisin jakaa niitä. Olen karmee… Utumies kirjotti siitä juuri… että jätän selittelemättä, mutta tällä kertaa voisin mennä siitä, mistä aita on matalin. Vedoten ehkä viisaisiin valokuvauksen ammattilaisiin, jotka varottelee, että se, mitä mahdollisesti haluan rajata pois tällä hetkellä, voi olla aarre myöhemmin. Antaa kuvien nyt olla vaan ja nysvään sitten myöhemmin. Olenhan tänne blogiinkin sutassu kaikenkarvasia otoksia.

Kaadoin drinkin lasiin, kun tuli oma rauha ja aloin latailla, mutta sitten sain viihdyttävän puhelun ja ei aikaakaan, kun pistin pillit pussiin ja keksin lähteä mökille. Mulla on siitä helppoa, että matkaa on korkeintaan 50 metriä. Kottikärryillä vein imurin ja kaivopumpulle jatkoletkun. Hetken päästä tuli räiskyi kiukaan- ja vesipannun pesässä sekä grillissä. Grillihiiliä oli jotain jäysteitä viime kesältä, mutta poltin pikkusälää, että sain kunnon hiilloksen. Myöhemmin vein imurin pois ja toin parilla korilla eväät. Sytyttelin kynttilöitä, tein salaatin ja kaikki olikin valmista, kun toiset palas liikkumasta. Olivat käyneet jo suihkussa, että söivät ja sain sitten jäädä vielä itekseni saunomaan ekaa kertaa tänä keväänä ulkosaunaan. Ei voi sanoin kuvailla, miten oli hienoo.


2 kommenttia:

  1. Eilen rullasin paikalliseen viinapuotiin lastenvaunujen kanssa ja ostin itselleni pullon Calvadosia. Jotenkin nihkeä tunnelma jäi, myyjän ja muiden asiakkaiden taholta. Naurettavaa silmänpalvontaa.

    Calvados Bouillard Fine ON hyvää. Tosin ei malta kuin lasillisen vetää, perjantai-iltaan.

    VastaaPoista
  2. No niinpä tietysti iski sokea kollektiivinen paheksunta. Hoh-hoijaa.

    Hienoa ainetta vaan hienokseltaan =). Mäki löysin oman lasini aamulla koneen vierestä; hylättynä kesken nautiskelun. Tuli se inspiraatio vähän varottamatta lähteä ulos.

    VastaaPoista