8.1.2010

Kiukkukynnys oli ja meni

Viikon mittaan vauhti ja kiukkukin ehti kivuta aika huippuunsa. Mulla on henkilökohtasena kompastuskivenä tuo pellettipoltin. Se ei suostu toimimaan silloin, kun jään sen kanssa naamatusten. Jutut on aina sellasia, että vaatii apumiestä ja heti, kun sen perävalot näkyy, niin laitteella on naama punasena ja jotain valittamista. Koko torppa ehtii aina jäähtyä totaalisesti ja siunaan vaan sitä, että alunperin unelmissani vaadin toimivia tulipesiä ja joka puolelle, eikä ne ole mihinkään häipyneet. Puita ei tietenkään ole tuotuna, kun ei niitä enää muka tarvita, mutta sentään sitäkin löytyy. Kyllä mä sille polttimellekin näytin. Toissayönä tungin pesän niin täyteen isoa halkoa, että riitti ja laitteen näytön pimeeks. Vielä seuraavan päivän kurmotin ja tulihan sitten lämmin lopulta.

Aika paljon on ihmisillä ympärillä kaikkea raskasta ja väittäisin, että kiukustuvat lapset on aivan vauhkoina. Useampikin väsähtänyt tai viittä vaille hermonsa menettänyt äiti on tavattu. Liittyyköhän suoraan siihen, etteivät lapset pääse tarpeeksi ulos purkamaan näin kovilla pakkasilla toimintatarmoaan vai onko se kertakaikkiaan energioissa ja tähdissä tämä viulun kielen kiristys. Silti asioitten pitää hoitua ja hommien tulla tehdyksi. Kissat on ainakin aivan idiootteja näin kovilla pakkasilla. Sisälle päästyään ne menee puoli tuntia ja kurahtelee kimeesti. Vaanii ja on toistensa kimpussa. Ulkonakin säntäilevät sähköisinä, että pölisee vaan kinokset. Jos komentaa, niin entistä hullumpia temppuja innostuvat tekemään musta kiilto silmissä. Välillä menikin hermot, kun niihin meinasi kompastua puukuormien kanssa.

Mitähän rakentavaa sanottavaa olis. Olen kerrannut koodia ja väsännyt kahtakin kokonaisuutta ristiin. Kaikenlaisia asioita on sovittuna, että isotkin asiat nytkähtelee vielä hyvässä järjestyksessä eteenpäin. Kuvat pysyy nyt jatkuvasti rinnalla kaikessa tekemisessä ja uusia juttuja tulee tyrkylle sillä saralla. Ei haittaa. Kaikki uuden oppiminen on plussaa. Koskaan ei tiedä, mihin taitoja joskus myöhemmin ehkä tarvii. Nythän tämä on vaan huoletonta kokeilua ja innostumista milloin mistäkin. Tytär piirtää kyllästymättä aina ja jatkuvasti. Vastaava on itseltäni taas kerran vähän jäänyt muun varjoon.

Olisi muutamia pakollisia hankintoja tehtävä ja meinaan kuitata ne netin kautta eli säästän päivän reissun ostoksille ja käytän sen johonkin omaan kivaan. Onneksi tiedän, mistä saan täydellistä palvelua ja laatua muutenkin. Että onkin elämän laatu tässä mielessä parantunut syrjäseutujen viheltäjillä. Parit testaukset ja tilailen samalla. Voisin tehdä myös jonkun vaihtelu virkistää keikauksen ..... mihinköhän iskis =) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti