26.1.2010

Innostavia kipinöitä

Hrrr. Pakkasta on ja naama rutussa aamusta. Näin aika painostavaa untakin pienen lisätorkun aikana. Se oli henkilökohtainen ja henkilöity tiivis paketti. Asiakin niin selvä kuin olla voi, ettei tarvitse ensinkään tulkita. Tiedostettu ajatuskuvio pukeutui näytelmäkohtauksiksi. Pidän vinkkinä, että ota nyt vakavasti tämä asia valinnoissasi, minkä olet jo muutenkin tajunnut.

Eilen oli mukava sosiaalisuuspäivä ja sain mielenkiintoisia ideoita. Sitä myöten illalla innostuin hetken kaivelemaan omin päin ja löysin lisää. Kanssakäyminen avartaa. Jotenkin korostui nimen omaan luovuuteen liittynyt huomio, että kaikenlaisesta olen ollut kiinnostunut ja vähän kokeillut sitä ja tätä, mutta toiset keskittyvät johonkin oikein perusteellisemmin ja ovat sitä myöten paljon vakavammin otettavia omalla alallaan tai harrastuksissaan. Ihailen siis entistä enemmän keskittymistä ja sinnikkyyttä. Ehkä toisille kipinä on niin voimakas, että se vie mukanaan, mutta mulla kipinät on pitkin ja poikin. Senhän tietää, miten siinä käy. Ne menee tuhkaksi.

Toisaalta huomasin kulkiessani, että kaikesta vähän tietäminen auttaa kyllä keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta erilaisten ihmisten kanssa niin, että kukin menee reippaasti omiin erikoisyksityiskohtiinsa ja siitä jos mistä oppii lisää ja tietysti nauttii. Innostunutta ja osaavaa on ilo katsella, kuunnella, lukea ja kokonaisvaltaisesti havainnoida. Mitä vaan nyt tekisin, kun virisi uudelleen innostus luontaislääketieteeseen, englanninkieliseen tietyn sortin kirjallisuuteen, ompeluun, videokuvaukseen, näyttelemiseen, metsätöihin, sosiaaliseen mediaan, sivujen tekoon, tarinan kerrontaan, luovempaan kirjoittamiseen, hörhötyksiin, kuntoiluun jne. jne. Siinä on taas kipinät pitkin mäkeä.

Onneksi on työpäivä edessä, että voi koota ittensä ja pistää tietynlaiseen rutiinimyllyyn. Jotkut asiat on vaan pakko hoitaa ja muutenkin paras ottaa hetki kerrallaan, että hoitaa sen, minkä on asennoitunut tekemään yhteiseksi hyväksi. Siinä voi olla saumaa hitusen joillekin noista innostuskipinöistä, mutta ei tarvitse päättää, minkä totaalisesti valitsee. Saan olla edelleen oma itseni ja säteillä vaan rajoitetusti sinne ja tänne. Se tulee luonnostaan.  

2 kommenttia:

  1. Kirjotin tähän aamulla kommentin mutta lehdenmyyjä sotki hommat kesken.
    Niin kuu-kaksosta sekin kuten tuo sosiaalisuuden lisääntyminen.
    Kuu-kaksosen aikaan naapurini Aurinko-kaksonen piipahtaa aina käymään ja naurettiin taas eilen maha kippurassa hänen tarinalleen sanakäänteestä.
    Esimerkki elävästä elämästä kuinka ns. asiantuntija ei ymmärrä tahatonta tragikoomisuutta ja antaa sitten lähetteen etiäpäin. Näin tää maalima kirjaviisaitten kans toimii.

    Mutta siis tuo inspiraation kipinä on hieno juttu.
    Se kun näemmä kipinöi ympäriinsä sitten.

    VastaaPoista
  2. Kipinöi, mutta ei ole kerinnyt saamaan tulta. Kaikki on mennyt sosiaalisuuteen sinne ja tänne. Ei sekään paha. Välillä on hoidettava suhteita ja varsinkin näin, kun kylmä pitää muuten aika monet asia hetkellisesti seis. Kipinämikkoa tarvitaan senkin edestä!

    VastaaPoista