1.3.2011

Olevinaan

Ihmeen kaupalla sitä menee, vaikka yö oli mitä sattuu. Ei kai siihen mitään muuta syytä ollut kuin pieni kahviin lankeaminen loman aikana ja sitä rataa. Pari päivää jo oravanpyörässä ja siinäkin kipittää kuin vanha tekijä jälleen. Töissä on taas tällä kertaa ihmeellistä, kun välillä opastaa 'opetuslasta' ja toisena hetkenä laulaa opperalaulajan kanssa. Ei ole tasapaksua, ei.

Yleisesti mietin, että elämä tarjoaa virikkeitä kaikissa muodoissa tuntuvasti yli tarpeen. Tulee aina vaan suurempi tarve vetäytyä ja kieltäytyä mahdollisimman monesta. Samalle tunnille satelee menoja vaikka kuinka. Puhelin on täynnä muistutuksia, mutta onneksi ihmeitä tapahtuu jatkuvasti. Asioita peruuntuu, sovittu juttu päättyy tuntia aikasemmin, homma hoituu turbolatauksella tai jotain vastaavaa. Kaikesta selviää ja huomaa, että oikeastaan yllättävää onnistumistakin tapahtuu. Olen jättänyt huimaavan paljon täysin tekemättä, menemättä, nostamatta, kastamatta. Luultavasti ei haittaa mitään. Välillä tulee mieleen, että yksioikoisempi ja pelkempi elämä saattaisi olla soveltuvampi. Tai kuinkahan on? Kai tälle kaikelle on joku tilaus olemassa.

Tätä ei nyt ole mitään järkeä julkasta näkyviin, mutta onko monessa muussakaan asiassa tolkkua. Olkoon ja minäkin ryhdyn korkeintaan olemaan.

5 kommenttia:

  1. On ne sitten jänniä nää suomenkielen sanonnat.
    Tuokin "olevinaan" niinku miettis että "to be or not to be" tai että ei oikeen oo mut on vaan olevinaan. Ja kuitenkin, ainakin meilläpäin se tarkoittaa myös leuhkaa immeistä, on niin olevinaan että. Että siinä on sitten olemista jo muillekin jakaa.
    Ja
    tuo "ihmeen kaupalla". Kaupankäyntiä ihmeen kanssa? Mikähän valuutta on käypänen?
    Ihmeen kaupalla astrologisesti?
    Uranus-Merkurius meininkiä?

    Mikä onkaan ihmisen olla,
    ihmeen kaupalla :)

    VastaaPoista
  2. =) Nukuin viime yönä yli 12 tuntia ja nyt on sitte se "ollakko vai eikö olla"; ei tu uni ja ihmetyttää yks asia. Eiköhän tuo huomenissa selviä.

    VastaaPoista
  3. Muistuu mieleen aika muutaman vuoden takaa, jolloin vielä itse huiskin haiskin ihmejuttuja, joita töiksi mainittiin. Nyt piisaa omaa rauhaa. Ennen pitkää löydät itsesi ihmettelemässä kiireetöntä arkiaamua.

    VastaaPoista
  4. Oi, haaveilen sisäisestä olotilasta, jossa muistan olla täydessä rauhassa. Siitä lähtökohtadasta menee työt ja sen ulkopuolellakin ilmaantuvat haasteet. Nauti Lissu ansaitusta ihanuudesta!

    VastaaPoista
  5. Aika usein nautin, vaikka olenkin niitä, jotka heräävät tikkana kuuden pintaan. Osaan palata aamiaisen jälkeen sänkyyn lukemaan lehteä, kaikessa rauhassa.

    VastaaPoista