27.2.2013

Tehosekotusta

Niin, niin - tilasin kumminki tehosekottimen. Kolme päivää mössöjä uskollisesti syötyäni, ja ohjeen mukaan vain osana ruokavaliota, olin aika väsyny ja vilunenkin, mutta sitten taisi kärki mennä toksiineilta. Alko nimittäin selkeesti olla virtaa kunnolla koko päiväksi ja päivällä töissä syöty mössö riitti pitkälle iltaan helposti. Ekoina päivinä pistelin julmia yliannoksia ja silti oli muka nälkä jatkuvasti. Ensin makukin oli vähän kummallinen, mutta nyt vaikka tänäänkin soseutettu salaatti maistu peräti hyvältä. Olen sitä mieltä, että survottu tavara on syötävä hetimiten. Johan sen värikin muuttuu hetken seistyään. Lopputuotetta se nyt muistuttaa edelleen monesti, mutta muistuttakoon. Toimiva systeemi. Hiukan kyllä huvittaa raahata töihin sauvasekotinta. Ihanku olis joku kokkikouluintoilija.

Tänään oli kaikkineen olo ku tehosekottimessa. Räpeltää tarvis hippasen paljo useemmilla aivoilla ja räpylöillä ku mitä on käytössä. Ruokavalioon ja asenteeseen sopis paremmin hitaus ja nautiskelu.  Melko varmasti laatuakin tulis enempi hitaammalla tahdilla. Tyytyväinen saa olla, että kykenee ja 'harva päivä, ettei vähä luonnaa'. Nyt tarvis kyllä olla aikaa kattoa kokonaisnäkemyksellä välillä, eikä vaan runtata tuhatta yksityiskohtaa ja pikkuprojektia. Toisaalta on mielekästä toimia kuin hektisessä yritysmaailmassa ja sellaseksi työelämä luultavasti on muuttumassakin kautta linjan, mutta jokin tolkku paahtamiseen pitää saada. Varsin hyvin tiedän, että tulosta syntyy vähemmälläkin.

Pitkäaikasena taustalukuprojektina on pari ohutta kirjaa: Keskusteleva johtaminen ja Voitko hyvin työssäsi? Tylsältä kuulostaa - myönnetään. Niissä on sisällä monta eri kerrosta, että kertalukeminen tai läpiluku ei oikein onnistu. Tekis mieli nekin nyt runtata vaan lopullisesti käsiteltyjen joukkoon. Perimmiltäni en varmaan löydä edes mitään uutta. Kiinnostus johtuu itsensä johtamisen näkökulmasta ja tekee mieli tehdä ihmiskokeita itellään luettuun liittyen. Yhtenäkin iltana kelasin monta tuttua läpi etenemättä aukeamalta mihinkään. Oli jännää hoksata, miten useat persoonallisuustyypit osuu henkilöön täydellisesti ja toiset taas ei millään tavalla. Että ollaanko niin helposti luokiteltavissa, ymmärrettävissä ja käsiteltävissä, kun oli käytännön neuvot vielä haastetilanteita varten mainittu. Sitten on näitä multipersoonallisuuksia (käsi ylhäällä), että lähes kaikki sopii ja voin kuvitella, että naamari myös muuttuu tiheeseen tahtiin yhdessäkin tilanteessa. Siinä on hyvät neuvot kalliit, vaikka lopulta - parhaiten pärjää metodeita miettimättä ja olemalla vaan oma reilu itsensä.

Tip, tip, tip-tip, tip. Silmät menee kiinni ja räystäät tippuu. Kevät tulee! Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti